بیان مزایا، شباهت و تفاوتهای واکس و پولیشِ خودرو
مقدمه :
بدون شک هر خودرویی برای حفظ زیبایی، نیازمند مراقبت و حفاظت اصولی و صحیح است.
حتی اگر راننده ی محتاطی باشید و حوادث غیر منتظره و تصادفات را نیز در نظر نگیرید،
باز هم شرایط روزمره زیبایی و ظاهر خودروی شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
حتما میپرسید چه شرایطی؟!
از ساده ترین این عوامل میتوان به گرد و خاک، تابش مستقیم آفتاب، باران، شوره، فوضولات پرندگان و همچنین حشرات اشاره کرد که شاید در وهلهی اول کامل بی خطر به نظر برسند ولی قطعا در کدر شدن رنگ و ظاهر ماشین بی تاثیر نیستند؛ متاسفانه برخی از عزیزان بدون توجه به این مسائل باعث تخریباتی همچون زنگ زدگی و غیره در خودروی خود میشوند.
ما در این مقاله قصد داریم تا دو مورد از راههای ترمیمی خودرو را کاملا به شما معرفی کنیم.
واکس و پولیش
با جرات میتوان واکسِ خودرو و پولیش را از بهترین بازدارنده های آسیب به بدنهی خودرو و همچنین ترمیم مشکلات ایجاد شده معرفی کرد. استفادهی صحیح از پولیش و واکسِ خودرو نه تنها زیبایی ظاهری ماشینتان را چند برابر میکند بلکه اگر قصد فروش ماشین خود را داشته باشید، در جلب نظر خریدار نیز بی تاثیر نخواهد بود. با شناخت اصولی، تفاوتها، مزایا و جایگاه استفادهی صحیح از هر یک از آنها قادر خواهید بود بهترین تصمیم و انتخاب را برای خودرویتان داشته باشید و هزینه های اضافی، بخاطر انتخاب نادرست را، متحمل نشوید. البته بهتر است بدانید انواع مختلفی از واکس و پولیش نیز برای داخل کابین ماسین موجود است که از سطوح داخلی رادر برابر گرد و خاک، گرمل و نور نیز محافظت میکند اما در این مقاله فعلا به بدنهی بیرونی خودرو خواهیم پرداخت.
واکسِ خودرو چیست ؟
استفاده از واکس باعث جلوگیری از فرسایش رنگ بدنه، به دلیل عوامل طبیعیِ ذکر شده، میگردد و اکسایش و زنگ زدگی خودرو را به تعویق میاندازد. معمولا واکس خودرو به اَشکال چسبی یا خمیری، مایع و اسپری در بازار به فروش میرسد. مدل واکس چسبی که شکل سنتی واکس شناخته میشود، با ایجاد یه لایه ی بسیار نازک بر روی بدنه باعث صیقل و همچنین محافظت از رنگ خودرو میگردد. اما استفاده از حالت خمیریِ واکس، نسبت به دو مورد دیگر مایع و اسپری، مشکل تر میباشد. استفاده از واکس خمیری بیشتر برای خودروهایی که چند سالی از عمرشان میگذرد پیشنهاد میشود.
واکس مایع نیز عملکرد و خواصی مشابه واکس چسبی دارد با این تفاوت که دوام و ماندگاری مایع از حالت خمیری کمتر است. قدرت درخشندگی واکس مایع به مراتب از اسپری واکس بیشتر بوده و همین نسبت استعمال حالت مایع مشکلتر از اسپری خواهد بود. اصولا بعد از استفاده از واکس مایع حداکثر دو سه دقیقه طول میکشد تا مایع بر روی بدنهی خودرو رسوب کند، آن وقت شما باید با پارچه ای تمیز و ضو خش رسوب را از روی خودرو پاک کنید. اگر بدنهی خودروی شما کم کم شروع به اسید شدن کرده و یا دو سه سالی از عمر ماشین گذشته، واکس مایع مناسب شماست.
استفاده از اسپری واکس به مراتب تز دو مدل معرفی شده ساده تر است،
و همچنین زمان ماندگاری لایهی محافظتی آن نیز کوتاهتر خواهد بود.
به همین علت بهتر است هر دو هفته یکبار تجدید شود.
اسپری بیشتر مناسب خودروهای نو با کیفیت رنگ بالا میباشد.
قابل توجه است که بیشتر نمایشگاههای ماشین از اسپری برای براق شدن خودرو هایشان استفاده میکنند.
در هر صورت با استفاده از هر کدام از این سه مدل، پس از مات و کدر شدن باید با پارچه ای تمیز پاک شوند تا لایهی محافظی بسته به نوع واکس، از دو هفته تا چند ماه روی خودرو بماند.
پولیشِ خودرو چیست ؟
پولیش خودرو مایعی است که با استفاده بر روی بدنه خودرو، باعث از بین رفتن خط و خش، لکه هایی مانند قیر و آلودگیهای سطوح میگردد. پولیش بخاطر ترکیبات سازنده اش، حاوی موادیست که با برداشتن یک لایهی بسیار نازک، جای خطوط و خش ها را برطرف میکند.
پولیش ها بر اساس قدرت سایندگی خود دسته بندی شده و عموما در دو مدل زبر و نرم جای میگیرند.
پولیش نرم دارای خاصیت سایندگی بسیار ملایم است و سطح را کاملا براق و صاف نموده و خطوط و خش های سطحی را برطرف میکند. اما پولیش زبر با قدرت سایندگی بالا خش های عمیق را از بین میبرد. البته لازم به ذکر است که سطح پولیش شده بخاطر زبری بالا، مات خواهد شد؛ بهتر است پس از استفاده از این نوع پولیش، سطح بدنه با یک پولیش نرم پرداخت شود. مایع پولیش را میتوان هم با دست هم با دستگاههای برقی یا بافر به همراه یک پارچهی نرم بر روی بدنهی خودرو مالید. بهتر است برای خودروهای تقریبا نو، به جای پولیش از واکس استفاده شود تا با ایجاد لایهی محافظتی بر روی رنگ، جلای بیشتری برای خودرویتان فراهم کند.
شباهت و تفاوت واکس و پولیش
هر دو راهکار واکس و پولیش با هدف ایجاد ظاهری براق و شکیل تر و همچنین حفاظت و ترمیم خودرو مورد استفاده قرار میگیرند. اما توجه داشته باشید مهمترین تفاوت بین این دو، در یک نکته خلاصه میشود؛ آن هم این است که واکس با ایجاد یک لایهی فوق العاده نازک به محافظت بدنهی خودرو کمک میکند، اما پولیش با برداشتن یک لایهی نازک وظیفهی ترمیم مشکلات به وجود آمده را انجام میدهد. پس از استعمال پولیش بر روی خودرو، به دلیل برداشته شدن یا لایهی نازک، خودرو در مقابل آسیبها حساس تر میشود، پس بعد از پولیش بهتر است که از واکس مناسب استفاده گردد تا از سطح تمیز و جدید کنونیِ ماشین محافظت لازم صورت گیرد.
از تفاوت های دیگر بین واکس و پولیش میتوان به این دو مورد اشاره کرد:
یک، پولیش را لازم نیست مانند واکس از سطح خودرو پاک کنید.
و دو، واکس برای تمامی طیف رنگهای ماشین قابل استفاده است،
در حالی که در برخی مواقع پوایش برای برخی از رنگ ها جوابگو خواهد بود.
پولیش برای رنگهای تیره به منظور جلوگیری از رنگ پریدگی و در رنگ های روشن برای درخشندگی بکار میرود.
جالب است بدانید استفادهی مرتب از واکس میتواند ماشین را تا چندین سال از پولیش بی نیاز کند.
حرف آخر
هر چند که واکس و پولیش علاوه بر محافظت، درخشندگی و زیبایی خاصی به خودرو میبخشند، اما نمیتوان منکر تین موضوع شد که در برخی مواقع حتی واکس و پولیش نیز کار ساز نیست؛ و خودرو باید رنگ آمیزی شود. در چنین مرحله ای بهتر است پس از رنگ آمیزی از واکس و پولیش مناسب استفاده کرد تا ظاهر بدنهی خودرو به حالت طبیعی و اولیهی خود باز گردد.
نویسنده : مهدی ذوالفقاری