سود پرک چیست ؟ موارد استفاده از سود پرک چیست؟
سود پرک چیست ؟
سود پرک ماده ای پودر شده و به شکل پرک یا پولک مانند است که این ماده بدون بو، اصلی ترین ماده اولیه مورد نیاز در تمامی صنایع تولیدی و صنایع کارواشی در تمامی دنیا میباشد. چیزی نزدیک 70 تا 80 درصد شستشو در کارواش ها و کارواش های صنعتی به وسیله این پودر ها انجام میگیرد. نام دیگر این محصول کاستیک سودا (NaOH) است که از سود مایع پتروشیمی تولید و استخراج میشود. این استخراج با بحار کردن مایع سود که درصد خلوص آن چیزی حدود 50% است انجام میگیرد و پس از تبخیر آب آن باقی مانده به صورت پودر و با درصد خلوص 98% تا 99% میباشد. ماده به دست آمده به شکل یک تکه سنگ محکم و سخت میباشد که پس از اندازه گیری درصد خلوص به وسیله دستگاه های مخصوص به شکل پودر و پرک درمی آورند و بسته بندی مینمایند.
این پودر به تنهایی به صورت محلول در آب ماده اولیه شستشو در کارواش ها را ایجاد میکند،
که قدرت آن در شستشو و لکه بری و جرم گیری بسیار زیاد و فوق العاده است.
سود پرک را میتوان پر کاربرد ترین محصول در صنایع کارواشی نام برد که البته این پودر برای بدن بسیار خطرناک نیز هست و میتواند مشکلات جدی ای ایجاد کند. در صورتی که این محصول به صورت مستقیم با دست یا پوست بدن شما تماس پیدا کرد میتواند موجب سوختگی دست و پوست بدن شما بشود. همچنین استنشاق گرد آن نیز باعث ایجاد مشکلات جدی ای در سیستم تنفسی میشود. پس بهتر است برای استفاده از این پودر از دستکش ها و ماسک استفاده کنید. بهتر است این محصول را در بسته بندی های بسیار مقاوم و بدون راه نفوذ قرار دهید چرا که این محصول به شدت رطوبت را جذب میکند.
تولید کنندگان سود پرک در داخل و خارج کشور
تولید محصول سود پرک در دنیا در هر سال به حدود شصت میلیون تن میرسد.
این محصول در تمام دنیا یک محصول پر کاربرد و مهم به شمار میرود و کارخانه ها و تولید کنندگان زیادی نسبت به تولید و ساخت آن اقدام کرده اند. به عنوان مثال از بزرگ ترین تولید کنندگان این محصول در دنیا به کارخانجات Olin , PPG , Brenntag , Eurochlor , Piona , Oxychem و … اشاره کرد. به علاوه این محصول در داخل کشور نیز سالانه در مقدار های بسیار بالا تولید و برای فروش و عرضه راهی بازار میشود. از بزرگ ترین و معتبر ترین کارخانجات تولید کننده سود پرک در ایران میتوان به شرکت های سود پرک کلر پارس و سود کلر کلران و سود پرک نیرو کلر و سود پرک بندر امام و … اشاره کرد.
بسته بندی محصول و حمل آن
این محصول در جذب رطوبت بسیار قو میباشد و اگر برای چند ساعت درب آن باز باشد،
از حالت پودر خارج شده و به هم میچسبد. به همین دلیل شرکت های سازنده مجبور به استفاده از پوششی دو لایه برای نگهداری و بسته بندی آن هستند. این محصول درون پوشش ای گونی پلاستیکی و پس از آن در پوشش پلاستیکی و نایلونی مقاومی بسته بندی شده اند. بهتر است برای حمل این محصول آن را درون صندوق عقب و جایی قرار دهید که باد به آن به صورت مستقیم نخورد و همچنین در جایی خشک و مسقف نگهداری شود.
کاربرد های مختلف سود پرک در صنعت
سود پرک به صورت کلی یک محصول شیمیایی فوق العاده پر فروش و پر کاربرد است،
که تقریبا در تمامی صنایع کاربرد دارد. این محصول دارای کاربردی وسیع در تهیه و تولید مواد شیمیایی بسیار زیادی همچون تولید نفت محصولات نفتی و تولید شوینده ها و صنایع بهداشتی همچنین در صنعت سرامیک سازی و در تولید روغن های خوراکی، صنعت الکل سازی و عطر و ادکلن، در صنعت خودرو سازی و حتی در صنعت تولید انواع چرم، و بسیاری از کاربرد های دیگر است. بنا بر این سود پرک محصولی شگفت انگیز و مهم و حیاتی برای اکثر کارخانجات و صنایع به شمار میرود که از دیگر کاربردهای این محصول فوق العاده می توان به صنایع شیرین سازی و صنعت فاضلاب و پساب های شهری و صنایع کارواشی و چربی زدایی و در کارخانجات بسیار مهم و حساس تصویه آب و صنایع باطری سازی خودرویی و … اشاره کرد.
از پودر سودا یا سود پرک در صنایع کاغذ سازی نیز به عنوان یک سفید کننده قوی و در صنایع بازیافت به عنوان سفید کننده و از بین برنده آلودگی به کار میرود. از این محصول به عنوان یک لکه بر قوی در آبکاری فلزات و برای شستشوی شیر آلات و … استفاده میشود. استفاده از سود پرک که تحت تکنلوژی دیواره های متخلخل (ممبران) تولید شده است نیز در صنایع خوراکی و تولید کرم کارامل ها و … به دلیل فاقد جیوه و آهن بودن نیز استفاده میشود. ولی کاربرد اصلی این محصول به عنوان یک شوینده بسیار قوی و کاربردی در کارواش ها و خودروشویی ها است.
فرایند ساخت سود پرک چیست ؟
ساخت پودر سود پرک به روش های جدید، امروزه سریع تر و راحت تر از قبل امکان پذیر است،
ولی در گذشته برای ساخت پودر سود پرک از فرمول شیمیایی زیر و واکنش کلسیم دی هیدروکسید،
با کربنات سدیم استفاده میشد که محصول این واکنش کاستیک سودا خواهد بود.
Na2CO3 + Ca(OH)2 —-> 2NaOH + CaCO3
سلام این سود را چطوری به اب کارواش اضافه کنیم ک تمیز بشه یا باید ب دستگاه کف اضافه کنیم ؟؟یا کلا باید جداگانه ازش استفاده کنیم ممنون میشم توضیح بدید
سلام دوست عزیز
پیشنهاد ما این است که صرفا برای زیر شویی و شست و شوی ماشین آلات سنگین استفاده کنید ولی به همراه شامپو می توانید در کف پاش 200 گرم اضافه کنید . سود پرک بهترین مواد برای چربی شویی می باشد
درضمن در نظر داشته باشید که فورا این محصول روی آلومینیوم اثر منفی میگذارد
سلام و تشکر از شما
آیا سودپرک برای موتورشویی هم مناسب است و اگر هست با چه درصدی؟
سلام
تمام موتور شوی ها از نوعی سود غنی شده استفاده می کنند. امااستفاده مستقیم از سود بر روی موتور ممکن است باعث خسارت های بسیاری شود ، ماننده سیاه شدن قطعات آلومینیومی و یا پوسیدن قطعات پلاستیکی موتور
و بهتر است از موتور شوی ها با فرمول های عالی استفاده کنید
باید مخلوتی از سلیکات سدیم به همراه کربنات سدیم و سود سوز اور استفاده بشه برای متور شویی
سلام برای شستشوی رو فرشی در خشک شویی ها قابل استفاده هست؟
سلام خیر
متاسفانه ممکن باعث پوسیدگی شود
سلام و خسته نباشید
محلول سود را میتوان برای شفاف کردن شیشه چراغ خودرو استفاده کرد؟
سلام
بعضی از همکاران این کار را انجام داده اند
ولی ما اصلا پیشنهاد نمیکنیم